2011. január 8., szombat

Rózsáim

Pont aktuális a téma, mert mostanában rengeteg rózsát készítettem. Még nem jutottam el bonyolult darabok készítéséhez, egyenlőre magával a virág fejével kísérletezek, több-kevesebb sikerrel. B.e. (azaz blogom előtt) főleg a hagyományos, gömbölyített szirmúakat gyártottam, azonban késői karácsonyi ajándékként már volt, hogy az újjal kísérletezgetve azokat adtam oda. Természetesen senki sem mondta volna meg, hogy ezeket én csináltam (környezetemben még nem sokan tudják mire adtam a fejem), úgy szeretem lesni az arcokat, mi a reakció mikor mondom, hogy ezt saját kezűleg gyártottam :-)


Kissé fáradt rózsaszínű ez a rózsa, mintha kifakult volna, de épp ettől különleges. Visszafogott, szolid színe van. Elkészítéséhez Cernit típusó rózsaszín gyurmát használtam.


És itt a sárga rózsa Illés dalából. A rózsaszínhez hasonló eljárással készült, azonban bedugós fülbevalóalapot kapott.


Ismét egy "lógós" fülbevaló, áttetsző piros gyöngyökkel dekorálva.


A három rózsa együtt.


Megrendelésre készült ez a szett rózsaszín rózsákból.


Kolleganőimnek szánt ajándékok egy képen! Sokat filóztam, hogy tegyek-e rájuk lakkot. Végül kaptak, de ez még az azt megelőző állapot. Ezek már az új rózsakészítési technikával készültek. Szerintem élethőbb, ámde időigényesebb (kb 3x) a fentieknél. De megéri! Habár vitatható, hogy melyik látványosabb (ezügyben várom a megjegyzéseket!)



Magamnak készítettem ezt a narancssárga strasszokkal díszített rózsát. Szilveszterkor ezt viseltem!



Gitta - Meskás barátnőm, róla majd írok később - kérésére készítettem ezeket a rózsákat fekete Cernit gyurmából. Jelentem, a kép nem adja vissza az ékszer igazi arcát, a fénytörés nem a legjobb. Kicsit aggódtam, hogy lesz a fekete füliből úgy ékszer, hogy annak ne legyen szomorú, gyászos hatása. Ismerem Gitta ékszereit, nagyon elegánsak, így én is eben a jegyben próbáltam kihozni egy fekete-arany-gyöngyház exkluzív fülbevalót. Remélem tetszeni fog Gittának!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a fekete a fülbevaló!!!

    VálaszTörlés
  2. Úgy örülök, hogy tetszik! De azt sajnálom, hogy nem láthatod élőben, mert úgy mégszebb! Mellesleg maradok a fekete színnél, most egy fekete-ezüst fülbevalón dolgozok leegyszerűsödött formákkal, csak a lakkozási-száradási folyamatok miatt még nem tudom fotózni :-S Hamarosan megmutatom!

    VálaszTörlés
  3. ....ééés jelentem Gittának is nagyon tetszik :)))
    Bizony!Szebb,mint amit valaha elképzeltem:)

    VálaszTörlés