2011. január 2., vasárnap

Édességek süthető gyurmából

Talán az egyik legklasszikusabb dolog ételeket, édességeket készíteni süthető gyurmából. Természetesen én sem mentem el a téma mellett (habár nem tervezem, hogy a sütik és fagyik lennének munkáim legszebb és legkreatívabb darabjai), kipróbáltam tehát néhányat:


Hamburger a gyorskaják szerelmeseinek


Fehér cukormázas fánkocska
A Meska boltomban exkluzívnak hívom, hiszen a fehér cukormázra arany csillámport szórtam és nem elhanyagolható, hogy az az ínycsiklandó fehér cukormáz világít a sötétben (ez a réteg neon gyurmából készült), valamint egy gyöngyházfényű gyöngy is díszíti.


Kék fánkocska
Az előzővel megegyező technikával készünt, azonban más színek felhasználásával.


Szedres fagylalt édestölcsérben


Végül, pedig a rózsás cupcake-emet szeretném bemutatni, itt szintén bevetettem mindent, hogy egy nagyon nőcis darab süljön ki belőle: rózsa, csillámpor, stb.




Úgy gondolom, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy nem vettem meg drága könyveket az édességek elkészítéséhez. Alapjainak meggyúrásához Youtube-on kerestem tutorial-okat, majd egyedi módon díszítettem őket - ezen van a hangsúly!
Amennyiben még csak most kaptál kedvet gyurma édességek készítéséhez, látogass el a Youtube oldalra, majd írd be a keresőbe a következőket: polimer clay ... (cupcake, cake, ice-cream, donut) tutorial.

Figyeld folyamatosan frissülő blogomat, legközelebb a rózsáimat mutatom be!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Petra!

    Én is gratulálok az új blogodhoz és örülök, hogy megismerkedtünk, nagyon szépek a termékeid!! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Barbi!

    Köszönöm az első blog megjegyzést és elismerő szavakat az első gyurmás ismerősömtől! :-)

    VálaszTörlés